Om oss

Äpplen är världens bästa frukt! 

Runt om i trädgårdarna på Lidingö dignar det av äpplen på träden. Många njuter av att äta frukten, baka pajer eller göra mos. För oss själva har egen skörd ofta blivit större än vi kunnat använda, ibland hamnat i komposten eller bara ruttnat bort. Så vi började åka långväga till musterier utanför Lidingö för att musta. Alltid lika glada hemåt igen med våra egna boxar.

Vi lever i en tid då medvetenheten om vad vi äter och dricker blir allt större. Och vi blir mer och mer nogsamma varifrån produkten kommer. 

Så föddes idén att starta ett lokalt musteri på Lidingö. Säkert finns fler än vi som vill ta vara på sin frukt och få egen dryck från eget träd. När möjlighet gavs att bygga musteriet i ladan vid Grönsta, som är en del av det gamla prästbostället, var det enkelt beslut att starta verksamheten.

Grönsta är ett härligt område med fin natur och vackra byggnader. Under tiden dina äpplen mustas kan du koppla av i musterifiket, ta en tur i Grönstaspåret eller ner mot Askrikefjärden.

På vår Facebook-sida kommer vi löpande att lägga upp information om vad som händer på musteriet.

Se äppelträdet som en tillgång, ta hand om dina goda äpplen och kom till Lidingö Musteri och åk hem med din egen fantastiska must.

Varmt välkomna.

Robert Eklann och John Lindberg