Om oss

Äpplen är världens bästa frukt! 

Runt om i trädgårdarna på Lidingö dignar det av äpplen på träden. Många njuter av att äta frukten,att baka pajer eller göra mos. För oss själva har egen skörd ofta blivit större än vad vi har kunnat använda, ibland hamnat i komposten eller bara ruttnat bort. Vi började därför åka långväga till musterier utanför Lidingö för att musta - alltid lika glada hemåt igen med våra egna boxar must.

Vi lever också i en tid då vi blir mer och mer medvetna om vad vi äter och dricker samt varifrån produkten kommer. Säkert borde det finnas fler än vi som vill ta vara på sin frukt och få egen dryck från eget träd. 

Så föddes idén till att starta ett lokalt musteri på Lidingö. När möjlighet gavs att iordningställa musteriet i ladan vid Grönsta, som är en del av det gamla prästbostället, var det ett enkelt beslut att starta verksamheten.

Grönsta Prästgård är en liten oas med fin natur och vackra byggnader. Under tiden dina äpplen mustas kan du koppla av i musterifiket, ta en tur i Grönstaspåret eller promenera ner till Askrikefjärden.

På vår Facebook-sida lägger vi löpande upp information om vad som händer på musteriet.

Se äppelträdet som en tillgång, ta hand om dina goda äpplen och kom till Lidingö Musteri och åk hem med din egen fantastiska must.

Varmt välkomna.

Robert Eklann och John Lindberg